2020-12-14 15:02:00• hírek • Szatmár.ro

A polgármesteri hivataltól várják a megoldást

Hírportálunk egyik olvasója jelezte felénk, siralmas állapotok uralkodnak ismét az Ostrovului lakótelep egyes részein. A szemét halmokban áll, számos tömbház környékén pedig sártengerben kénytelenek közlekedni az ott lakók.

 

Elsősorban az önkormányzattól várnák a megoldást, hiszen "ilyen környezetben képtelenség élni" – állítják.

„Eljöttek a hideg hónapok, egyre több a csapadék, az itteni tömbházak körül pedig néha valódi sártenger gyűlik fel, nem is beszélve azokról a szeméthalmokról, amelyek szintén napról napra nagyobbak körülöttünk. Tisztában vagyok vele, hogy ez a környék a város egy úgyszólván tabuként kezelt része, viszont lássuk be, nem csak cigányok élnek itt, jó lenne, ha ránk is odafigyelne valaki, törődnének azzal, hogy milyen a környezetünk” – fogalmazott kissé nyersen olvasónk.

A fotókon is jól látszik, valóban tetemes mennyiségű szemét gyűlt fel a környék bemutatott részén, ugyanakkor a csapadék következtében helyenként valóban nagy a sár.

A témával szerkesztőségünk Maskulik Csaba városmenedzsert kereste meg, aki elsősorban elmondta, örül, hogy ezekre az esetekre felhívják a polgármesteri hivatal figyelmét. „Csak akkor tudunk lépni az ilyen helyzetekben, ha felhívják rá a figyelmünket, éppen ezért arra kérünk mindenkit, ha hasonló problémával találkozik, írjon nekünk, küldjön egy fényképet és igyekszünk orvosolni a problémát (primaria@primariasm.ro)” – fogalmazott Maskulik. Hozzátette ugyanakkor azt is, a jelzett problémát is napokon belül meg is oldják: amint sikerül összeállítani egy szociális segélyezettekből álló csapatot, kivezénylik őket, hogy összegyűjtsék a szemetet.

Elmondta továbbá, hogy a jövő év folyamán számos parkoló és járda korszerűsítését tervezik az Ostrovului negyedben, így ahol most még rosszabbak a körülmények, a jövő évben várhatóan meg fognak oldódni.

„Igyekszünk mindenhol jelen lenni, és minden problémát megoldani, így a parkolók és a járdák korszerűsítése is tervben van” – magyarázta. Hozzátette azt is, véleménye szerint a lakótelepen összegyűlt szemét nem csak kizárólagosan a roma lakosság számlájára írható, hiszen az általuk lakott lakótömbök előtt jó ideje szemeteskonténereket helyeztek ki, melyeket használnak is az ott lakók. Ez sokkal inkább egy tágabb közösséget érintő kérdéskör, amely megoldásában több ponton is szükség volna változásra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: